Pretecho
Tijdens je zwangerschap krijg je regelmatig te maken met medische echo's om te onderzoeken of alles goed gaat met je kindje. Dit is natuurlijk heel belangrijk maar tijd om even rustig te kijken en te genieten van je kindje is dan niet altijd mogelijk. Hier is een pretecho bij uitstek voor geschikt. Even niet met een medische blik je kindje bekijken maar zorgeloos genieten van de leuke dingen van je zwangerschap.

Een echo wordt gemaakt via geluidsgolven die het echosysteem verstuurd en opvangt en vertaald naar het beeld van je kindje.

2D echo
Vanaf week 8 (na je eerste medische echo) tot week 36 kun je een 2D pretecho laten maken van je kindje. Een 2D echo is een zwart/wit echo van je kindje waarin geen diepte is waar te nemen.

3D echo / 4D echo
Vanaf week 10 tot week 36 kun je een 3D/4D echo laten maken van je kindje. Bij een 3D echo zie je diepte en heb je kleurbeeld. Een 4D echo is een bewegende 3D echo waardoor je kan zien wat je kindje precies in je baarmoeder aan het doen is. Als je kindje is aan het drinken, gapen, duimen of spelen met de navelstreng dan kun je dat duidelijk zien. Tot week 32 geven wij terugkomst garantie op deze echo.

Ideale termijn 3D/4D echo
Tot week 22 is je kindje volledig zichtbaar in beeld te krijgen. Hierna wordt je kindje te groot en kun je alleen nog maar bepaalde delen van je kindje bekijken. Wil je een vroege 3D/4D echo laten maken dan adviseren wij dit te doen tussen week 10 en 13 van je zwangerschap, hierna groeit je kindje namelijk flink in de lengte waardoor je kindje dun gaat ogen op de echo.

Bij een vroege 3D/4D echo krijg je hele schattige beelden te zien van je kindje. Je zult verbaast staan als je ziet dat bij een zwangerschap van 10 weken je al een volledig mensje ziet met alles erop en eraan. Wanneer je zwanger bent van een tweeling is dit het moment om beide kindjes naast elkaar te zien liggen.

Meest gebruikelijke termijn voor een 3D/4D echo ligt tussen week 24 en week 28. Je kindje krijgt dan meer onderhuids vet waardoor het gezicht een stuk voller wordt. Met de 3D/4D echo’s kun je de volledige ontwikkeling van je kindje volgen waardoor je al een fotoboek vol hebt voordat je kleine spruit er is.

Advies bij zwangerschap tweeling
Ben je zwanger van een tweeling dan is het verstandig om eerder deze echo te laten maken, tussen week 22 en 24. Ook adviseren wij om een lange scantijd te nemen bij een tweeling omdat deze echo's lastiger zijn om te maken en er tevens twee kindjes mooi in beeld moeten worden gebracht.

2D echo - week 8 tot 36

Vroege 3D echo - week 10 t/m 20

3D echo - week 24 t/m 36

maak hier uw online afspraak

Maaskant-Erf 18
3315 KK Dordrecht
078 - 622 4193 / e-mail

 
4D echo dordrecht